Dagbesteding

Het dagbestedingsprogramma biedt cliënten een afwisselende invulling van de dagen, rust, regelmaat en structuur, de mogelijkheid om een sociaal netwerk te onderhouden en verder uit te bouwen en geeft de mantelzorger wat meer rust omdat de zorg even overgenomen wordt.

De gezamenlijke activiteiten vinden plaats in een kleine groep van vijf tot maximaal tien deelnemers, dit is afhankelijk van de zorg die onze cliënten nodig hebben. We bieden dagelijks een gevarieerd dagprogramma, waarbij de begeleiding in handen is van een team van op elkaar ingespeelde professionals: verzorgers, activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen en vrijwilligers.

Naast gezamenlijke activiteiten is er ruimte voor individuele begeleiding van onze cliënten.

Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Wij maken samen met mantelzorgers en/of andere hulpverleners een passend programma voor iedere deelnemer.

Een dag binnen de dagbesteding kan er als volgt uitzien:

Na ontvangst met koffie en thee kunnen onze cliënten  gedurende de dag deelnemen aan afwisselende activiteiten op het gebied van onder andere beweging, zingen, literatuur, groepsgesprek, kunst en creativiteit.
Er wordt een wandeling gemaakt, geheugentraining, dagjes uit en boodschappen worden gedaan.

Tussen de middag is er altijd een smakelijke lunch, warm of koud, zo veel mogelijk zelf klaargemaakt door cliënten onder begeleiding van een van de medewerkers van de dagopvang.

Klant tevredenheids- onderzoek

Wij voeren continu klant tevredenheids onderzoek uit. Zodat wij onze kwaliteit kunnen blijven verbeteren. Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 8.

 

Doelgroepen

  • Mensen met dementie
  • Mensen met niet aangeboren hersenletsel
  • Mensen met een lichamelijke beperking
  • Volwassenen
  • Mensen met Autisme
  • Mensen met psychische klachten